Amber har blivit tvåa i årets noseworkekipage hos UBK 2018 och 2019

Amber har tagit silver i spår på DM/Upplandsdistriktet 2018 och guld i Bruks KM hos Uppsala Brukshundklubb 2018:-)

Amber har blivit årets Noseworkaussie hos Svenska Australian Shepherd klubben (SASK) 2017 och årets Noseworkekipage hos UBK 2017 :)

 

KORAD Se VCH SPH11 SPH111 LP1 LP2 LP3 RLDN RLDF Chappleline Sweet Amber

👍LYDNAD

 13/11-16 Tävlade Amber på Uppsala BK. Det var 19 hundar anmälda, 13 kom till start, det var snö på planerna och -1. Tävlingen dömdes i två grupper, med 4 moment vardera. Marie-Louise Härlin dömde i ring 1 och Mia Dunder i ring 2. Gruppmomenten gick sist. Amber var ganska disträ och lite okoncentrerad , det var mycket "störningar" av ringen som låg väldigt nära och mycket lukter i tösnön samt att planerna var komprimerade pga snön. Det som var bra var fullt på gruppmomeneten, 10 på hopp apport, 9 på inkallning och 8,5 på rutan (avdrag för nosande, annars fint!) Amber fixade trots allt ett förstapris endast med 4 poäng till godo. Det resulterade i en tredjeplacering och titeln LP3😀

24/9-16  Tävlade Amber på Märsta-Sigtuna BK som hund nummer 1 på morgonen. Domare var Mia Dunder. Full pott på gruppmomenetn. Tyvärr gjorde jag ett  DK på hopp/apport på återhoppet (i förebyggande), det belönades med 7,0 trots bra fart, snyggt gripande och bra ingång utan tugg .🤨 Vittringsapporteringen var slarvig, tog rätt men i kortänden så det blev omtag/tugg, när jag skulle ta pinnen tappade vi den 😠så det blev 6,5 där. På fjärren la sig Amber samtidigt som TL kommenderade och jag hann inte riktigt samtidigt. Skifterna var alerta och snygga men tyvärr åkte hon fram en bit och vid uppsittet gav hon till ett "startskall", detta gav betyget 6. I övrigt nöjd med utförande och attityd (tyckte att betyget 7,5 på inkallning med stå var lite snålt, snabbt och bra stå, men så kan det vara.) Slutbetyg 249,5 och andrapris med andraplacering. Lite surt då jag satsade på LP3, blir nu svårt att hinna i år pga löp...

 

2/9-16 Tävlade Amber LKL3 I Håverud på Aussie SM med 2 :a pris och 247,5 P. Detta ledde till klassvinst och titeln rasklubbmästare 2016 :-) Domare var Jonny Merenius och TL Camilla Lundgren. Tyvärr nollade vi hopp-apport pga tillbakahoppet, synd på fint gripande i full fart. På sitt i grupp (där två av 4 lade sig direkt och en kröp) satt Amber fint ända tills precis när vi började gå tillbaka, då la hon sig. Då blev betyget 5. 7 på ff där satte hon sig inte i två halter och kom efter i en vändning. Mycket fina stegförflyttningar och vändningar på stället :-). För övrigt mycket fina poäng 8,5-10 or.

29/6-16 tävlade vi LKL3 på UBK. Domare var Ann-Marie Gustafson. Varmt väder.

Sitt i grupp: 10

Platsliggning: 10

Fritt följ: 6,5 Stannar, kliar sig. Bra kontakt och position. Ett dk sitt

Sättande: 8 DK med handtecken

Inkallande med ställande: 9,5 Mycket bra, slutskutt

Sändande med ställande: 10

Apportering med hopp över hinder: 9 S Snabbt och bra, sätter sig långt bak

Apportering metall: 9 Snabbt tar ett skutt bak då lämnas

Vittringsapportering: 8 Tugg

Fjärrdirgering: 8 Rör sig fram 1/3 hundlängnd

Helhet: 10 Gud va bra!

Summa: 277,5 placering 1/8

Kommentare: En lång nylontråd hängde ner från mina kläder, var det som irriterade Amber på sidan (trodde antagligen det var en insekt) så det kliade/kittalde. Upptäckte som tur var den i en framföring och kunde slita av den. Tur vi inte nollade ff pga av det!!! :-)

 

 

 

2/5-16 Deltog vi på hundungdoms tävlingsträning på UBK i LKL3. Varm kväll, det hann skymma innan vi startade. Domare var Hanna Isaksson.

Sitt i grupp: 10

Platsliggande: 10

Fritt följ: 8 Långsamt sättande, pendlar lite i positon, lite efetr i en vändning

Sättande: 10

Inkallande med ställande: 9,5 Bra tempo, något segt ställande

Sändande med platsläggande och inkallande: 9 Går in från fel håll

Apportering och hopp över hinder: 10

Metallapprot: 8,5 Något tveksamt gripande, Dk ingång

Vittringsapportering: 9,5 Tugg

Fjärrdirigering: 7 Flyttar fram halv längd

Helhetsintryck: 10  Snyggt

Summa:289,5 placering1/6

 

 

Den 26/12-15 Startade vi i LKL3 på Östhammars BK en råkall dag med lång väntan innan det var dags. Domare var Sven-Erik Svensson. Det var 8 ekipage som deltog/kom och 5 ekipage som fullföljde hela tävlingen.

Sitt i grupp: 10

Platsliggning. 10

FF: 8 (ett snett sitt, studsar lite)

Sittande: 10 (bra och snabbt)

Inkallning med ställande: 9 (avslut)

Sändande med stå och ligg (rutan): 10 (snyggt)

Hopp apport: 10 (bra fart, fint)

Metallapport: 8 (skrammel, ojämn fart ut och in)

Vittringsapporetering: 6 (kollar fler, tugg)

Fjärrdirigering: 7,5 (ljudar lite) fina positioner

Helhet: 9

Summa: 278p  med klassvinst (placering 1/8)

Amber var väldigt taggad och på. Ljudade lite mellan momenten och pip på stegförflyttningen samt på fjärren. Hade snabba utföranden överlag och fina ingångar ( 🙂) jämfört med förra tävlingen! Vid vittringen störtade hon ut nosade från nr 1 och tog nr 4, tänkte komma in ejdade sig och nosde på nr 5, tänkte komma in, fick syn på nr6 nosade på den hela tiden med rätt pinne i munnen 🤪, kom in. Gjorde ett omtag men fin ingång och avlämnande❤! Är mycket nöjd med att hon var kvar på punkten vid fjärren, blev ett missförstånd vid stå, men överlag gjorde hon väldigt fina skiften. Gillar inte att hon ljudar (brukar inte göra det) men är fö mycket nöjd med attityd och utförande speciellt efter minimal träning!

Härligt avslut på tävlingsåret😀.

 

Den 8/11-15 debuterade Amber i LKL3 på UBK. Domare var Marita Näteborn, det var uppehåll och blåsigt och blött på planen.

Sitt i grupp: 10

Platsliggning: 10

FF: 7,5

Sittande: 8,5

Inkallning med ställande: 9

Sändande till ruta med stå och ligg: 8

Hopp apport: 0

Metallapport: 6,5

Vittringsapportering: 7,5

Fjärrdirigering: 6,5

Helhet: 8 (Bra fart och samarbete, något okoncentrerat)

Summa: 237,5 P andrapris och placering 3/9

Är i stort jättenöjd med attityd och fart och förstås över gruppmomenten.Själv gjorde jag fel på sidförflyttningen till vänster samt hade gjort ett dk med axel/arm vid ett tillfälle ! Vid en halt satte sig inte A.Rutan var superfin (med bra fart och direkta skiften och fin inkallning förutom avslutet där jag fick göra bubbelt DK. Inkallningen var super men fick ett avdrag för att jag tydligen gav kommandot alldeles före konen .. Fjärren gjordes själva positionerna klockrent, men tyvärr åkte hon fram nästan en hundlängnd! Det var lite slarviga avslut i momenetn rutan, metallen och vittringen! Tyvärr nollade vi hopp apport, som gjordes i full fart med fintgripande, men gick på sidan vid återhoppet och där rök förstapriset tyvärr.

 

Den 15/8-15 Tävlade Amber LKL2 på Heby BK. Vi tävlade både FM och EM. Det var varmt, vindstilla och gassande sol. Domare var Marie Sverin.

Förmiddag:

Platsligg: 10

FF:  8 Ngt snett sättande, släpper ngt i vändning

läggande: 8 Trippar innan läggande

Inkalland:e 9,5 MKT bra tempo, studs föraren

sänd med ställande: 10

Apportering: 0   Tjuvar

Hopp över hinder: 10 Bra tempo

Fjärrdirigering: 9,5 Trippar nér i läggandet, annars bra

Helhet: 10 Ett mysigt ekipage

Summa : 170 P första pris/klassvinst

Efterrmiddag:

Platslägg: 10

FF: 8,5 Står i sväng, dk , fin position

Läggande: NGT segt

Inkallande: 10

Sändande med ställande: 10

Apportering: 10 Snygg

Hopp över hinder: 9 Lite ljud, lite snett

Fjärrdirigering: 10

Helhetsintryck:10 Supertrevligt ekipage

Summa: 192,5 första pris/klassvinst och LP2 :-)

 

12/4-14 Lydnadsklass 2 Skultuna BK/Mässingslydnanden.
Platsliggning 5                          ( Sätter sig/kliar sig)
Fritt följ 7,5                            ( släpper position, sätter sig ej)
Nedläggande 10                        (snabbt)
Inkallande 10                           (bra)
Sändande med ställande 10        (Snyggt)
Apportering 9                          (Ngt slarvigt gripande, bra fart)
Hopp över hinder 6                   (Dk, slår i)
Fjärrdirigering 10                    (Snyggt)
Helhetsintryck 10
Summa: 162,5 p  Förstapris plac/3.
Egna reflecktioner
Platsliggninge:n Amber sätter sig när jag går iväg, antagligen missförstånd, sitter spikrakt, börjar klia sig ingående på sidan. Lägger sig sedan ner och ligger lugnt (20 p bort! :-( )
FF: (jag märkte ej att hon ej satte sig en gång) Hyfsat bra känsla ändå
Hoppet: Lågt hinder, fint uthopp, Amber sätter sig ej, jag ger DK hon går framåt hindret och kommer väldigt nära, blir flackt och slarvigt återhopp med islag!! Mittt fel skulle ej gett DK bara sagt hopp istället från stående så kunde vi haft en åtta iaf .... I stort sätt väldigt nöjd med hela tävlingen och känslan. Känner mig ej så oroad över platsliggningen i framtiden, Amberhade varit irriterad och kliade sig mycket innan, förmodligen en fästing som irriterade... synd på 20 p bort förstås, men känns ändå som en trygg platsliggning överlag 🙂 duktig tjej!

 

26/12-13 Tävlade Amber LKL2 på Östhammars BHK. 17 månader gammal. 156,5 p.
PLatsliggning: 10
Linförighet: 7 DK vänster hand, ngt svaigt i språngmarsch
Nedläggande: 10 Snabbt nedläggande
Inkallning: 10 Snyggt
Sändande till rutan: 6 DKx2
Apportering: 5,5 Nosar på apport, släpper och tar om
Hopp: 8 DK sättande
Fjärrdirigering: 7 Dk ett skifte, ngt gnäll
Helhetsintryck: 8,5 Mycket fint samartbete och engagemang, dock några DK
Reflexioner: Tydligen är inte allt så klart/befäst som jag trott/känt. Smådetaljer som avslut behöver filas på och ingången med apporteringen. Platsliggningen verkar stabil så det är skönt, men behöver ändå tränas i olika miljöer och situationer! När det gäller ff så startade jag tydligen språngmarchen lite för "brutalt" och överraskande, så hon svajade ut lite (av överraskningen). För övrigt tycker jag hon följde fint. Neddraget på betyget där för övrigtvar pga min vänstehand som gjorde för mycket DK (Skärpning!!!!) .Besviken över att rutskicket som jag tyckte gick bra (med ett DK/harklande) enndast belönades med en 6 P! Kändes lite tufft och värt mer, tyckte hon sprang rakt och fint med bra tempo till rutan, stannade vid stå mitt i, men rörde sig något steg o då harklade jag mig högt. Då stod hon kvar, tyckte hon var duktig, speciellt med så kort träningsperiod på "ståendet". Hoppas verkligen på förstapris nästa gång.


Den 10/11-13 Debuterade Amber i LKL2 15 månader gammal. Tredjepris 138,5p.

Platsliggning: 10
Fritt följ: 9 Mycket fin kontakt, fina halter, tappar ngt i position
Läggande: 8 Bättre framföring, snabbare ligg
Inkallande: 10
Sändande med ställande: 0 Mycket "promenerande"
Apportering: 7 Släpper apporten vid föraren
Fritt hopp över hinder: 0
Fjärrdirigering: 9,5
Helhetsintryck: 8,5 Fin kontakt, men ngt okoncentrerat
Mina reflexioner:
Läggande: (ngt okonc, kollade kompis tävlandes planen bredvid)
Rutan: (sprang dit snabbt och rakt in, men vandrade sedan runt, lite utanför o fram o tillbaka och stannade snyggt tillslut, men då för många kommandon tyvärr :-( , behöver lännkas bättre!
Apportering: (snabbt ut, bra gripande, bra fart tillbaka, inget tugg, sedan tveksam ingång och släpper när jag säger sitt, behöver länkas bättre!!)
Hoppet: (bra uthopp, sen nyfiket iväg för att kolla den av TL avtagna /hämtade plankan som låg på sidan om i gräset!, mer tävlingsmässig träning behövs !
För övrigt mycket bra, GLAD för 9 i ff och fin fjärr och för lugn platsliggning!

Amber har debuterat i LKL1 11 månader gammal 26/6-13 på UBK med förstapris och tredjeplacering och 165 poäng.
 Betyg
Platsliggning: 10
Tandvisning:  10
Linförighet     8,5
Nedläggande:  8
Inkallning:       9
Ställande:      6,5
Apportering:   5
Hopp:            9
Helhetsbetyg: 8


Tävling 2 LKL1 7/7-13 Rasspecialen Eskilstuna Förstapris 174 p placering 2 (bästa aussie av 10 i lkl1)
Tävling 3 LKL1 3/8-13 AFBV s rasspecial i Märsta. Förstapris 161,5 p placering 2 (+31 varmt ) LP1 :-)

 RALLYLYDNAD

 

Amber har debuterat i Rallylydnad på Skutskärs BK 10,5 månader gammal och harde tränat 1 gång. Amber skötte sig kanonbra (endast nosande på skylt samt kon) men matte strulade till det och nollade slalom samt gjorde en övning fel detta resulterade i 69p.

Amber har tävlati rallylydnad på Uppsala BK med godkänt resultat (76p) 21/8-13
Amber har tävlat rallylydnad vid Heby BK med godkänt resultat (75p) 12/10-13
Amber har tävlat rallylydnad med godkänt resultat (78p) med godkänt resultat och därmed titeln: RLDN 9/2-14
27/8-16 Tävlade Amber och Caroline fortsättningsklass i Tierps BK med Godkänt resultat. Domare var Lollo Hernander.

23/10-16 Tävlade Amber med Carro som förare 2 fortsättningsklasser på Bro Håbo BK med 86P och 97 P (klassvinst) och därmed titlen RLDF🙂. ´Det regnade och blåste hela dagen och Amber löpte. Hon var pigg, taggad,på och gläfte några ggr i varje rnda! 

BRUKS

Amber har tävlat appellspår på rasmästerskapet i Håverud 1 år gammal. Uppflyttad med 229,5p, placering 3. 9-9 på spåret, 7-8 på budföring (dk på tillbakaskick), 50 p på platsliggningen:-)

Lägrespår 2 år gammal
24/8-14 Tävlade Amber lägreklass spår på UBK. Resultat: Uppflyttat med 510p plac: 2/11. Betyg specialen:
Spårupptag 10-10
Spår 10-10
Budföring 8,5-8,5 (Tvekan i start, sen fint)
Betyg lydnad: Platsliggning: 10-10
Linfrighet: 7-8 (satt ej i en halt, något svajigt)
Framförgående: 8,5-8 (Nosar ,stretar)
Nedläggande: 8,5-9 (Något långsamt)
Inkallning: 9,5-9 (slarvig avslut)
Apportering: 7-6,5 (tappar vid avlämnandet)
Kryp: 8,5-9,5 (Fint, något högt bak)
Hopp: 0-0 (fint ut, går runt)
Egna funderingar: Är mycket nöjd överlag med hela tävlingen :-). Spåret gick fint som på räls i lagom tempo. Sinkade nog själv lite på sista sträckan över ett kalhygge med mycket stenar och hala grenar.Inga tappt alls vad jag kunde se/märka :-) Duktig tjej!  När det gäller linförigheten kastade jag mig runt i svängar och helt om i början pga kort och koncist kommando som jag åtlöd direkt (:-(), Amber hann inte med och satte sig ej i halt i början , såg mest förvånad ut. Klantig förberedelse av mig! Framförgåendet: ett nosande kort på första sträckan, men absolut inte något stret! (kanske såg ut så pga hur jag hålller armen? rakt ut framåt ;-). Är så nöjd och glad över min lilla Amber som håll ihop så fint hela dagen och presterade trots minimal träning under hela sommaren pga formsvacka!

23/4-16 Startade Amber högrespår i Fagersta 3,5 år gammal. Det var kallt och snöade lite. Tyvärr reste hon sig på platsliggningen nä'r det var mindre än en halv minut kvar och kom gåendes till mig (12 förare bakom hus) samt pga missförstånd noll på kryp hoppade upp i start sen jättefint. FF 8,5. Vägrade på hoppet. I övrigt hyfsade betyg, Tog tyvärr tungen lite snett så hon släppte den precis vid ingången (bra tempo) 7-6,5 p. Betyg 6 på framåtsändandet och 8,5 på skall. 6 pinnar och slut samt framspår med avdrag för något tveksamt av ena domaren, uppletandet två föremål in betyg: 7-6,5 något segt tempt. Reultat godkänd. Domare: Ingemar Elfström och

 

14/8-16 Startade vi högrespår på Knivsta BK. Lagom väder och regn och blött i spårskogen. Struligt påsläpp, har inte tränat tillräckligt på djupa påsläpp, när Amber var på väg ut gick jag inte med direkt (stod lydigt kvar), då började hon leta i linlängd och när hon inte hittade började hon snurra förstås ivrigt letande, linan snurrade in sig. När jag till slut gick lite framåt/utåt och hon gick utåt mer (spårpåsläppet låg upp på kulle (bakom) fick hon spåret då de ropat att det var en minut kvar (blev först bakspår), när hon väl fäste tuffade hon på jättefint. Domaren sa efteråt att jag kunde gått med henne tidigare (hade fått för mig det var noll om jag gick innan hela linan var ute. Klantigt av mig!). Sedan gick det i bra takt som på räls och alla sju pinnar hittades och jag vi tuffade på. Plötsligt var spårläggaren /svartklädd i regnställ och keps) brevid oss bakom träd som vi spårade förbi. Amber hoppade till och spände upp sig o skällde, jag trodde det var ett vildsvin (mycket bök i skogen o hoppade högt). Då hade vi missat slutpinnen. Föstår inte hur, var tillbaka och letade därifrån vi kom, ingen pinne! När spårläggaren ropade att tiden var ute kom han dit och vi letade tillsammans...(han visste inte precis var pinnen var/låg! :-(). Släppte Amber som tog upp spåret innanför (på andra sidan där spårläggraen stod och kom ingalopperandes med slutpinnen! Mycket snopet. Förstår fortfarande inte vad hon spårade på slutet /eller om spårläggraen stod fel och att vi kunde hittat den om vi spårat vidare. Fick sedan göra uppletandet i tävlingsrutan med de saker på plats som de tävlande hade. Hon ratade ett av de fyra utlagda föremålen så vi har att träna på :-). Tränade sen på klubben. La ner henne på plasten med skott på sidan om och tränade sen alla momenten. Gick bra även på hoppet :-).

 

11/5-17 Startade Amber högreklass spår på en kvällstävling på Sundsvalls BK. Uppflyttad till elitspår med 498p Plac3

Spårupptag: 10-9,5

Spår 10-10

Uppletande: 8,5-8

Lydnaden:

Platliggning med skott:10-10

FF: 8-8

Inkallande med stå: 9,5-9

Framåtsändande: 0-0

Kryp: 0-0 (Introvärt nosande efter halva sträckan och halvt "upphopp" när vi skulle gå vidare

Skall: 8,5-8 (Rör lite på tassarna)

Apportering tung: 6,5-6,5,  Tog den snett och fick slagsida, tappade grepp, men tog upp den igen och kom snabbt in :-)

Hopp: 9-9 Jättefint, men gav till ett gläfs precis när dax att avsluta.

Framspår (ena domaren drog 0,5 pga något kort lina !?) Spåret var fint  men torrt i omväxlande terräng och ganska backigt. A tuffade på i jämnt tempo och tog sex pinnar. Kom fram till stort kalhygge som skulle korsas , där fanns inget spår tyckte A som letade och kämpade självständigt åt alla håll, fram o tillbaka i mer än 5 minuter! Trodde vi hade tappat bort oss. Hon jobbade verkligen fint och hittade till slut rätt utgång till spåret. Hittade pinne 7 nära och halvsprang (trött o svettig matte i linan) och hann med två minuters marginal i mål med alla pinnar. Så glad! Ett ekipage var tre minuter över tiden och fick inte fortsätta trots alla pinnar, tufft förstås! Uppletandet gick på stort fält (lägda) bakom klubben). Blåste en del och klockan var ca 2100. A sprang ut bra, hittade föremål1, ställde sig o tittade på mig,,jag var iskall och väntade ut henne, då tog hon föremålet o galopperade in 🙂. Proceduren upprepade sig vid de andra föremålen, men bra fart in o ut och inget tugg resulterade i 8-8,5. Härligt nu är vi uppe i elitspår👍

2/9-17 Debut i elitspår på rasspecialen i Håverud. Spårupptaget/spåret gick på vall. Ett mycket stort öppet fält med vindkraftverk på. Vallen/gräset hade växt upp till lårhöjd på mig. Tävlingsdagen var det mycket låg luft och blött efter natténs kraftiga regn. På morgonen var det tjock/tung grå dimma men knappt någon vind. Amber fick hoppa ut i upptagsrutan pga av att det var så hög vegetation, hon vart dyngsur och fick vatten i öronen redan från start. Hon kämpade på men fastnade och försökte följa upp någon form av spår (vilt eller gammalt människospår på ungefär 25 m djup. Vi hann tyvärr inte ut ur rutan på tiden .-(. Hade jag då vetat att dag två elitspåret skulle gå i samma ruta hade jag försökt få ut henne djupare (man lär så länge man lever). Upptaget gick förstås alldeles i bakkant på nästan 40 m. Vi fick ialla fall spåra ändå- Amber tuffade på stadigt och säkert och tog alla pinnar och slutet på 18 minuter. Hon var sjöblöt och jag kunde vrida utr strumpor, kängor o byxor som var blött upp till låren. Eftersom den andra gruppen hade startat med lydnaden dag 1 så fick vi göra hela lydnadsprogrammet och uppletandet ändå. Det gick riktigt bra! Inga nollor på lydnaden och kan nämnas är 9 på inkllning med stå o ligg och hoppet, 7,5 på ff och framåtsändande. Krypet klantade matte till genom att missförstå kommandot så där blev det bara 6,5 -6,0. Uppletandet 9-9 och stegen 9,5. Om man räknar med ett ok spårupptag på minst 7,0 sp skulle vi ha certpoäng 🙂. Fin och rolig debut, men snöpligt med upptaget förstås! Två manliga bruksdomare srån väst dömde. 17 aussies tävlade och en BC.

Debut Lägre spår augusti 2014, uppflyttade med 510 P :-)

UTSTÄLLNING
Amber har ställts ut i valpklass som 8-månadersvalp med HP med fin kritik på Svenska dobermannklubbens rasspecial. Amber var ensam valp i sin ålderskategori. I konkurensen blev hon tvåa efter en 5 månaderstik från Nikkitorpets.
Domare var Joel Lanz. Amber skötte sig mycket bra.😎 

Kritik: Fin modell och helhet. Vackert huvud, Fina ögon, Utmärkt front för åldern. Fin benstomme. Utmärkt bröstkorg. Stark länd. Lagom vinklad. Päls i utveckling. Korrekt färg. Underlaget stör rörelserna lite men HP på helheten.

14 maj -15 Ställdes Amber ut i Nora på Bruksutställning i Bruksklass med bedömningen Very Good. Kritik: 2 år, bra storlek ngt lågställd, fem huvud och bra profil skulle vara mer utfylld under ögonen, slarviga öron, aningen kort hals men ändå väl anlagd skuldra, skulle vara kortare i länden. Välvinklad, rör sig mycket väl, bra päls och färg.

Domare var Maritha Holmsten-Östlund

NOSEWORK

I Augusti-14 Amber har gjort doftprov klass1 i nosework med godkänt resultat och bra tid.

2/11-14 Delog Amber i klass 1 Nosework (inoff)  tävling  på Heby BK i Östervåla. Det var 32 deltagande ekipage och det var 4 sökområden: utomhussök, inomhussök, behållarsök och fodonssök. Amber skötte sig fint och nosade intensivt och koncentrerat och klarade alla söken galant och oberörd av de olika miljöerna med bra tid. Kommentarer från domarna: Bra/koncentrerad start,  målmedveten hund, hunden utför  självständigtnos arbete,   Föraren litar på hunden, hunden sätter på nosen direkt 🙂. Amber vann utomhussöket (på bästa tid) och kom trea totalt av alla 32 startande ekipagen😀. En rolig och lärorik tävling som passade Amber och mig bra.Domare var: Mikael Hedman, Michael Isberg och Liselotte Bertilsson.
6/4-15 Startade Amber klass1 på tävlingen "Påsknosen" på UHAC i harbo med 27 anmälda i sin grupp. Domare var: Mickael Hedman, Mickael Isberg/Liselotte Bertilsson, Karin blom, Adam Hubinette. Amber vann tävlingen totalt (med bästa tid totalt) som en/två tävlanden som fick fullt på alla sök. Hon vann dessutom inomhusklassen och om trea på utomhussöket.Hon fick vandringspriset Victoria Als minne, väldigt roligt och ärofyllt.

6/6-15 Startade Amber klass 1 på tävlingen "Flaggnosen" i samarrangemang med Heby BK och SNWK. Det var 38 ekipage anmälda på tävlingen. Domare var: Karin Blom och Mickael Hedman. Amber kom 4 på tävlingen totalt med full poäng (100) på alla sök samt vann utomhussöket 🙂. mycket fin kritik av domaren: Ekipaget har bra och koncentrerad start. Hunden utför ett självständigt arbete. Föraren har bra struktur och litar på hunden. Hunden markerar tydligt och jobbar snabbt och effektivt. En domare berömde även att ekipaget hade mycket bra systematik och bra samarbete samt sa att Amber är en kanonnhund😎.

Amber har gått upp på DP klass 2 och tyvärr misslyckats.Hon är dock inlärd på doften och säker i markeringar av den för övrigt. Provar igen framöver!

7-8/8-15 Tävlade Amber i Nosework klass 1 i SNWK/Norr i Nordvik på Höga Kusten. På lördagen deltog 30 ekipage och Amber kom trea totalt och trea i inomhussöket.Hon fick också priset: särskilt samspelt ekipage :-) Domare fordons och inomhussök var Siw Rudén och utomhus och behållarsök var Adam Hubinette.

På söndagen kom Amber två totalt och vann behållar och inomhussök, kom tvåa på utomhussöket och trea på fordonssöket. Hon fick priset särskilt samspelt ekipage och specialpriset: Domarens val till dagens glädjespridare i form av bokpriser i Victoria Ahls minne. Mycket ärofullt. På tävlingen var Amber 1/2 hundar som klarade alla söken båda dagarna med full pooäng :-).Fina omdömen båda dagarna som: Ekipaget har koncentrerad start, Målmedveten hund, Hunden utför självständigt nosarbete, Föraren har bra struktur, Föraren litar på hunden,Hunden markerar tydligt och särskilt samspelt.Domare var Siw Rudén och Adam Hubinette.

30/8-15 Tävlade Amber i lag klass1 med två andra ekipage på UHAC i Harbo. 14 lag deltog och vårt lag kom tvåa. Deltog gjorde Karin B med Mumrik och Karin E med Dimo. En rolig dag.Domare var :Liselotte Bertilsson, Michael Isberg och Leif Forsberg.

20/9-15 Tävlade Amber i lag på tävlingen Utmaningen hos Blommans hundtjänst 6 lag med 4 deltagare i varje deltog. Laget bestod av Maria med Yin, Susanna med Leyja, Anna med Sonja och Marie med Amber. Laget vann tävlingen med god marinal.

18/10-15 Gjorde Amber DP klass2 medgodkänt reultat. Domare K. Blom

1/11-15 Tävlade Amber klass2 på tävlingen Allhelgonanosen för Heby BK. Hon fick fick placering 3 totalt och vann utomhussöket, kom tvåa ibehållarsöket samt trea i fordons och inomhussöken. 11 tävlanden i klassen. Domare var: Marie Sverin, Cecilia Deckel, Mikael Hedman och Lise-Lotte Berilsson.

22/11-15 Deltog amber på ENWKs inoficiella tävling serienosen (endast två delsök utomhus samt behållarsök). Hon fick placering 3/24 deltagare. Domare var Adam hubinette.

7/1-16 Tävlade Amber och jag tillsammans men Elin och Nova (lag Novamber) i lagtävlingen "Klappjakten" på uHAC. Det var både lagerblad och eucalyptussök, ett behållarsök samt två inomhussök, varav ett stort. Laget placerade sig tvåa av 24 lag sammanlagt.

Duktig liten Amber har nu tävlat 10 "träningstävlinga"r i olka former på olika ställen och med olika domare och har placerat sig i topp på alla tävlingar. Känns jättekul😀

28/3-16 Tävlade Amber klass1 påUHACs tävling Påsknosen. Det var 57 detlatagre som kom till start. Amber hade full pott på alla sök som ett av nio ekiage.Vi placerade oss som 4/57 (4/5 ekipage på pallplats) och fick Domarens pris särskilt samspelt ekipage inomhussök. Domare var: Mikael Isberg, Liselotte Bertilsson, Marie Sverin och Cecilia Deckel.

24/4-16 Tävlade Amber klass2 Clear Round i Harbo. Det var två sök ett inomhus och ett behållarsök. Amber hade full pott på båda söken och väldigt snabb tid och var därmed 1/3 ekipage som fick rosett. 12 ekipage deltog. Domare var Michael Isberg och Lise-Lotte Bertilsson.

30/4-16 Tävlade Amber Nosework klass 1 "Valborgsnosen" i Kumla. Där missade vi fordonssöket, kom 4 a på inomhussöket med fin tid, 6 a totalt på behållarsöket med fin tid  46 ekipage deltog deltog. (Det var vår första klass1 tävling/lagtävling där vi inte haft full poäng på alla sök)!  Domare var Michael Hedman och Pernilla Rask.

11/6-16 Deltog Amber och jag på tävlingen Roslagsnosen i Roslagen. Domare var Michael Hedman och Karin Blom. Det var 50 deltagare.

Spöregn och kraftig blåst hela dagen. Amber markerade inte någon lega inom tiden. En av legorna tog hon precis när tiden var ute (utomhus). En slog hon för, men fäste inte (inomhus), Behållarsöket tog hon efetr att tiden gått ut (tveksamt) och fordons jobbade hon jättefint med beröm, men fick den inte inom tiden, valde att inte ta den alls! 2 hundar av alla klarade alla söken (småhundar) och många erfarna hundar missade alla sök alternativt tog ett eller två sök. Intressant och lite underligt.

23/6-16 Deltog Amber på tävlingen lägernosen för UHAC efter lägervecka. Domare var Karin Blom och Siw Rudén. Vi vann utomhus och fordonssöket på väldigt snabb tid. Vann tävlingen totalt på snabbast tid och fullt pott på alla sök. Placering 1/42. Vi fick gå utom tävlan efetrsom jag hade varit instruktör under veckan. (Fick specialpris för SS /särskilt samspelt ekipage).

21-22/7-16 Deltog vi som tävlingsekipage på domarutbildning för SNWK domare klass 1 för domaraspiranter och klass3 för domare. Sista dagen genomförde aspiranterna en klass1 tävling för deltagarna(12 ekipage),  vi hade då fullt på alla sök med snabbast tid som ett av två ekipage som klarade alla sök inom tiden.

11/8-16 Tävlade Amber i lagtävlingen Utmaningen tillsammans med 3 andra ekipage, en MAS, en dalamtiner och en blandis under lagnamnet Laglydiga. Det var 6 stora sök, ute och inne samt forsonoch lössök, som byggde på samarbete och var under tidspress. Laget kom trea av nio lag.Amber gjorde lössöket helt suveränt och tog fem gömmor snabbt och effektivt även på djupet. Kul och lärorik (svår) tävling.

17/9 Deltog Amber i lagtävling på UHAC tillsammans med en MAS och en aussie. Söken bestod av ett behållarsök utomhus, ett fordonssök och ett större inomhussök som byggde på samarbete. Laget placerades 4/12 lag. Amber gjorde fina individuella behållar och fordonssök.

8/10 Deltog Amber i tävlingen Höstnosen i kolbäck hos : Hundar som jobbar. Domare var Siw Ruden och Karin blom. 50 ekipage deltog.Det var väldigt kallt med hårda kalla vindar. Amber fick 75 p pga mattes miss i frodonssöket, var för snabb att säga markera trots att det ej var en riktig markering (vet inte varför!!!?). Amber jobbade fint och koncenterat i blåsten. Behållars ök kom vi trea och utomhus och inomhus vet jag inte riktigt placerigarna på pga strul med resultatlistan (ej korrigerad än), men alla tider var inom en 1/2 minut. Koncentrerade sök med beröm för fina starter och bra nosarbete 🙂

17/12-16 Tävlade Amber "Scurry" Julklappsjakten för UNWK i gammal kvarn, endast ett stort inomhussök bestående av 10 legor. Mycket svårt med lukter överallt på begränsat och dragit område. Amber lyckades ta fyra legor, jobbade metodiskt och bra och kom på delad förstaplats. 18 ekipage deltog. Vann ett presentkort på 200 kr. Anna och Sara dömde.

6/1-17 Deltog Amber och jag i lag tillsammans med Elin och Nova (lag NovAmber) i tävlingen klappjakten hos UHAC. Vi placerade oss som nummer 6/18 ekipage. Michael Isberg och Nina grönlund dömde tävlingen.

29/-171 Deltog Amber på clear Round klass1 hos UNWK. Det var ett utomhussök och ett inomhussök. Vi fixade båda söken som 1/7 ekipage. 30 ekipage deltog. Domare var Anna Londre och Sara.

2/4-17 Tävlade Amber NOSEWORK klass 1 TSM Officiell tävling hos UNWK i Storvreta (Hundhjälpens lokaler). Amber fixade alla sök snabbt och effektivt och blev godkänd med 100 p och fin kritik. Hon placerades som nummer 2 i behållarsök och som nummer 3 i utomhussök samt som nummer 2/50 totalt med Diplom🙂. Domare var Siw Ruden och Phrida Olsson

 16/4-17 Tävlade Amber Påskknosen hos UHAC i Harbo. Hon placerade sig 3.a totalt av 47 ekipage.Hon blev tvåa i fordonssöket med fint och effektivt sök/tid. Domare var: Yvonne Höglund, Annika boström och Anna Forsberg.

14/5-17 Tävlade Amber klass1 TSM i tävlingen Nosjakten i Sundsvall. Hon klarade alla 4 söken utan fel. Placering 7/50 i totalen. Detta resulterade i Diplom nummer2. Vi fick också utmärkelsen SSE (särskilt samspelt ekipage) i inomhus och behållarsöken 🙂. Det var myckat kallt och friska vindar från närliggande havet. Knepigt med utomhussöket i blåsten, men kul banor. Domare var Åsa-Tova Berg och Linda Höglund

6/6-17 Tävlade Amber officiella tävlingen Sotarnosen klass1 TSM i Strängnäs, arrangör var ENWK. Amber fixade alla söken med full poäng och inga fel, bra och effektivt med fina omdömen. Detta resulterade i Diplom nummer 3 och därmed uppflyttning till klass2. Placering 8/80 ekipage. Domare var: Mats Hedleund, Pernilla Rask, Annelie Jonsson och Minna

En mycket välorganiserad och trevlig tävling. Det var varmt,sol och en del blåst under dagen.

I Augusti tävlade vi lagtävling I Domta "Utmaningen" i lag med Karin med  Dimo och Elin med Nova, kul sök med flera utomhussök, fordonssök samt inomhussök i olka miljöer som byggde på teamarbete och under tidspress. Vårt lag placerades som nummer 3/12 lag.

I Augusti gick vi upp på DP klass2 hos UNWK och misslyckades då Amber inte riktigt fäste på någon kartong, utan visade ett litet intresse för två av kartongerna varav den ena var utan störningsdoft och den andra var "rätt kartong". Dömde gjorde Anna Londre.

I september gick vi upp på DP klass2 PÅ Gnesta Brukshundklubb och klarade då provet, men på ganska lång tid innan Amber markerade lådan med doften. Domare var Lotta Bauer.

23/9 Tävlade vi officiell klass2 TSM På Gnesta Brukshundklubb. Svåra sök, kluriga men roliga banor. Amber fixade tre gömmor av Lagerblad (hög lega inomhus och en på släp på fordon) och en lega med Eucalyptus utomhus (hög på staket). Behållarsöket fäste hon inte alls på (ingen hund markerade den legan). Vi placerade oss som 3 i totalen och som tvåa i utomhussöket av 20 ekipage. Domare var Michael Hedman och Pernilla Rask.Bakdömde gjorde Lotta Bauer och Maria Gabrielsson (Söken filmades). Det regnade på FM och var mycket fuktigt och lågt i luften

5/11-17 Amber tävlade Klass 2 TSM "Scarynose" i Vingåker (Katrineholms BHK arrangerade). Iniomhussöket var i ett omklädningsrum samt i ett duschrum.Två gömmor,en hög eucalyptus och en låg lagerblad (vid starten). Amber tog den första gömman direkt och sökte sedan mycket noggrant för övrigt, hon hann ej markera den höga gömman innan tiden gick ut tyvärr. Marj´kerade den fint precis när tiden gått ut. Behållarsöket var jag för snabb att säga markerat på en pizzakartong vid starten där hon visade lite intresse, Amber fick alltså ingen chans att ens kolla av alla behållare i rummet!!! (mitt fel :-() det var två gömmor i ett litet rum men blandade behållare. Forodonssöket var ett hästsläp, en minitraktor med släp, en gömma där. Amber tog gömman snabbt och effektivt (på hästsläpet). Utomhussöket var ett stort område med en byggnad med stor träveranda och trapp upp samt en gräsmatta där det stod utomhus möbler i trä mm. Söket var satt till 4 minuter och det var två gömmor. En relativt låg på bordet och en hög på byggnaden. Amber lokaliserade dessa mycket snabbt (39 sekunder) och vann utomhussöket överlägset i tid. Vi blev placerade som 11/23 totalt, med 67,5 p. (pga missade behållarsöket). Det var fuktigt ute , uppehåll och en del vind.

Dömde gjorde Pernilla Rask och Thomas Lind.

6/1-18 Tävlade vi lagtävlingen Klappjakten hos UHAC. Doften var eucalyptus.Laget NovAmber bestod av Elin med Nova och Marie med Amber. Söket bestod av 2 behållar och två kluriga inomhussök. Ékipagen gjorde 2 sök var. Det var 23 lag som deltog. Vi placerade oss 1/23. Dömde gjorde: Nina Grönlund och Yvonne Höglund.

 VILTSPÅR

Den 28/6-18 Tävlade Amber öppenklass viltspår i Knivsta. Det var +29, blåsigt och mycket torrt. Amber spårade noggrant och ringade i två av vinklarna. Reultatet vart godkänt, med 1.a pris.Omdöme: Spårar utmärkt hela spåret i ett mycket bra tempo. Duktig hund. Bra samarbete förare och hund. Domare var Ingvar Karlsson.

Den 29/5-18 Tävlade Amber  öppenklass viltspår med 1.a pris, godkänt och HP. Det var +23 varmt och vindstilla vid spårtillfället. Amber gick klockrent i alla vinklar med utmärkt tempo. Domare var Ingvar Karslsson, Knivsta

Den 6/10-17 Gjorde Amber anlagsprov i viltspår med godkänt resultat i Storvreta. Det var lite blåsigt och duggregn till och från ca 12 grader varmt. Spåret gick i växlande terräng. Omdöme: Tik som spårar bra och vet var spåret går. Tar alla vinklar fint. Utmärkt tempo. Lite kryssande på sträcka 3. Lycka till i framtiden! Dömde gjorde Torgny Edin.

 

MH
Den 19/10-13 genomförde Amber MH med 1 på skotten. Hon var social, gillade hanteringen, lekfull, jagade och grep bytet, var nyfiken och ganska modig. Avreagerade fint. Ville ej kampa med lekstocken, men kampade fint med egen kamleksak på skott och slutleken. Hela kullen var med på samma beskrivning och kullen var väldigt jämn.

 

MT/KORAD

Amber gick upp på MT den 29/3-15 (2,5 år) på Värmdö BK. Tyvärr heldagsregn/skyfall och isvindar 😥 oturligt nog. Vi kom dit vid 11-tiden (var kallade till 1300) och fick går kl 16.00 (som sista hund). Amber var redan innan start dyngsur/a och kall (nerkyld) efter att ha varit blöt och legat i bilen länge! Hon darrade och var kall när jag tog ut henne ur bilen för att starta 😥  Amber Var lite låg/olustig redan innan vi gick in på banan och inte glad och förväntansfull som hon brukar vara. Även domare/funktionärer och framförallt TL var ju blöta och kalla. Leken och jakten blev det inte så mycket med tyvärr. Blöt o kall figge och stum, stor och kall kampstock och dyngsur sladdrig svampig hare var inte så lockande. Amber grep kampstocken dock på både 5 och 40 meter! Det blev inte så mycket dragkamp dock, men hon var kvar hos figgen "och spelade med" framför. För övrigt gick det bra med det var väldigt avslaget överlag p g a blött, blött, blött i luften, på grejorna och blött och halt på banan...Amber växte dock när hon blev lite varmare och löste uppgifterna tappert. Hon var skottfast och slutade på 360 p och är nu KORAD. Känns lite tråkigt att inte ge henne bättre förutsättningar men hon presterade ju dock ok för en lägsta nivå.🙂

 

Amber 8 månader valputställning med HP

MÅL 2018

Bruks: Tävla eltitspår med minst godkänt resultat

Lydnad: Träna in och starta LKL3 under hösten

Rally: Starta avancerad (med handlers hjälp)

Nosework: Tävla klass2 med godkänt resultat (fullt på söken)'

Viltspår: Starta öppenklass med godkänt resultat

Mål 2017

Bruks: Tävla högrespår med uppflyttning, träna in elitspår med start under hösten. KLART!Upflyttad till litspår maj-17 med pallplats, debut elitspår september 17.

Lydnad: Träna in nya klass3 med ev start under året Endast tränat ej tävlat lydnad under året!

Rallylydnad: Träna på högerhandlig inför avancerad klass Mycket lite tränat!

Nosework: Tävla officiell klass 1 med uppflyttning till klass 2.Göra DP klass2 officiellt samt träna på klass två och ev starta en tävling KLART! Tävlat 3 officiella klass1 TSM med 3 diplom och uppflyttning, vara en andra placering totalt och två delplaceringar.Gjort godkänt DP klass2 samt tävlat två officiella klass2 TSM, med en pallplats och tre delplaceringar och tre SSE.

Diplom nummer 3 TSM klass1 6/6-18 ENWK

MÅL 2016

Bruks: Starta högrespår med uppflyttning och ev starta lägresök med uppflyttning. Träna vidare och utveckla spårteknink och uthållighet i spår och sök samt uppletande. Klart augusti 2016, GODKÄND högrespår, ingen sökträning eller start i lägre under året!

 

Lydnad: Tävla LKL3 med mål LP3 (ev) samt träna in delar av elitlydnaden. Klart November 2016, LP3

 

Nosework: Träna vidare och utvekla sökteknik och markeringar samt träna in doften lavendel och anmäla till DP.Anmäla på några (officiella?) tävlingar med målet uppflyttning till klass 2 officiell. Några tävlingar med full pott varav 1 med klassvinst och några delpalceringar, samt clear round klass två avklarad och godkänd

Tillkommit: Rallylydnad fortsättningsklass . RLDF klart oktober 2016 med hjälpförare Carro

 

 

 

Miljösök som unghund. Foto: Åsa Bilow

Mål för 2015

* Starta högrespår under året, med målet uppflyttning KLart september 2015 har ej kommit med på tävling!

* Träna in LKL3 med start under året Klart förstapris med klassvinst 26/12

* Gå upp på MT med målet KORAD Klart mars 2015 KORAD

* Ställa ut i bruksklass officiellt KLart maj 2015 Very good

* Träna in lägresök och starta tävling under året med målet uppflyttning Klart oktober har dock ej kommit med på tävling

* Träna in nosework klass 2 och starta på tävling under året Klart debut med placering 3 november 2015

Godkänt MT mars 2015 = KORAD

Mål för 2014

* Röntga armbågar och höfter. Klart april- 14

* Tävla LKL2 med förstapris samt debutera i LKL3 under året.Klart april-14

* Tävla ytterligare rallyrunda i nybörjarklass med godkänt resultat. Träna in fortsättningsklass och ev debutera i den.Klart februari-14 Nyböjar klass (titel RLDN) klar, uppflytt till fortsättningsklass

* Träna in lägrespår och tävla med uppflyttning.Börja träna in högrelydnaden under hösten. Klart Uppflyttad till högrespår aug-14

* Träna vidare i sök för ev debut i lägre under HT 14/VT 15.Tränas för start -15

* Exteriörbeskrivas inför MT. Klart godkänd exteriör maj-14

* Lära in några tricks. NJA, bara ett tricks inlärt!

* Träna upp konditionen på både hund och inte minst på matte! Ganska bra, kan bli bättre!

Förstapris LKL1 174,5 P Rasspecialen Eskilstuna 2013 (bästa aussie av 10)

Mål för Amber 2013

Leka och ha kul!
Miljöträna massor
Träna hantering/lek med olika människor
Träna in och debutera i LKL1 i höst klart LP1
Träna in med mål att debutera i appellen framöver Klart uppflyttad
MH i höst-13/vår-14 Klart känd mental status med 1:a skott
Röntgen i höst-13/vår-14
Årets mål uppfyllda samt även 2 godkända rallyrundor i nybörjarklass och debut i LKL2 med 2a pris.

Amber 3,5 månader på klubben

Meriter Amber

Högrespår med godkänt resultat i Fagersta april -16

Minos
Är mentalbeskriven med känd mental status (1:a på skott)🙂 våren 2003.

Han är godkänd på mentaltest och exteriörbeskrivning = KORAD i september 2005.

Han har LP2 (våren 2004) och ett  förstapris i lydnadsklass 3. Han tävlas nu i elitltydnad.

Godkänd i högrespår (våren 2005).

Godkänd lägresök april 2009.😀

Minos har blivit klubbmästare i appellydnad 2004 och tvåa i KM-lydnad 2005. Han har blivit klubbmästare i lydnad 2006 . 
Minos blev vinnare (LKL2) av lydnadscupen Kalmarsundslydnaden på Öland
2006, och han blev tvåa totalt av alla deltagande hundar i hela cupen.😎

Han är SeUCH (Svensk utställningschampion) har sammanlagt 8 ck och har blivit bästa bruksmeriterade aussie 7 gånger. Han har blivit BIS-2 en gång och har 3 bim.
 

Minos har gjort godkänt anlagsprov viltspår med full poäng i maj 2011.

Minos är godkänd 93/100p, plac 2/27 i officiell rallylydnad september 2011.

Minos hopp!
Foto:Bengt Kroon

Lystra
Har ställts ut två ggr i valpklass första gången vid 4 månaders ålder på rasspecialen då blev hon 4.a tik och andra gången på en SBK-utställning fick hon HP med andraplacering efter sin kullsyster Pippi. Fin kritik vid båda tillfällena. (Borde visats bättre i rörelse av sin matte!)

Lystra har genomfört mentalbeskrivning (MH) med känd mental status och 1:a på skott i april 2011, 13 månader gammal.


Lystra har tävlat lydnadsklass 1 med 1:a pris och placering 2/15, 163,5 p (med nollat nedläggande)18 månader gammal. Låg fint på platsliggning som en av de 4/15🙂 som deltog, det hällregnade hela tävlingsdagen. Augusti-11

Lystra har tävlat appellspår och blivit uppflyttad till lägre.232 Poäng placering 4/9. Allmänt mycket orolig platsliggning 7,5-8 (gnäller) och noll på hoppet, 9-10 på spåret och 9/10 på budföring. September -11

Lystra 5,5 månader HP plac2 på valputställning i Kolsva 2012
Foto: S. Skoglund

Mål 2012

LYSTRA
Starta i lägreklass spår och sök med uppflyttning, träna in högremomenten
Tävla lydnadsklass 2 med förstapris
Träna in lydnadsklass 3
Mentaltest

MINOS
Träna blod/viltspår inför championat och gå upp i öppenklassspår
Tävla rallylydnad med mål att bli uppflyttad till fortsättningsklass
Träna in de nya elitlydnadsmomenten för ev start i höst

Träna upp konditionen på mig själv och hundarna
Ha roligt tillsammans med hundarna och prova på nya grenar och tricks


Minos debut i officiell rallylydnad 2011 och Godkänd med 95 P plac2

MÅL 2011

LYSTRA
Röntga höfter och armbågar Klart
MH-beskrivas
Klart
Starta i apellklass spår
Klart, uppflyttad:-)
Starta i lydnadsklass
1 Klart, förstapris
Prova på sök, vallning och ev agilty
Klart

MINOS
Träna och starta nybörjarklass i rallylydnad
Klart, godkänd 95 p och plac 2/27
Träna person och blod/viltspår för ev start i anlagsklass viltspår
Klart, godkänt anlagsprov
Starta i elitklass lydnad för ett förstapris i år och championatet på sikt
Har tränat lite, dock ej startat på tävling

Minos tränar vittringsapportering våren 2008.
Foto: Marie Bertilsson